Pages

Friday, 31 August 2012

Setia Pada Yang Dua ??



                                            Assalamualaikum dan Salam Merdeka !! :)

                 Apesal tetibe je setia pada yg dua ? Orang setia pada yg satu , FynazShamz setia yg dua pulak ? Hhehe..Lek la brader. Jangan ribut2x. Sajela bagi thrill sikit. Actually aku nk cerita perihal tabung simpanan aku ni. Orang ade ChurpChurp aku wt jugk. Orang ade Says aku pon kalot wt jugak. Pastu yg terbaru Blin.gd la , ZoShare la ape2 jela aku pon buat jugak. Tapi dalam sume tu , aku juz setia pada Says dan ChurpChurp je.:) heehe. Sebabnye yg ptama aku buat ChurpChurp dan Says nie awai n aku slalu promo iklan dari situ. Then, aku dah pown cashout dari akaun Says aku. Bagi yg blom tgk tu bley tgk kt SINI. Banyak manfaat sekiranya kita buat akaun nie antaranya kita boleh dapat duit poket sendiri. Mudah sebenarnya untuk dapat duit dari sini. First, kite promote dulu iklan dia then sekali org klik kat situ kite dapatla 20 sen [ depends on the iklan la ] . Kalau ChurpChurp plak ade iklan yg perlu kite menjual barang tersebut.

Korunk berminat tapi belum ade akaun lagi. Kat sini aku senaraikan Akaun2x yg aku jOin. kLik dekat BANNER =)








If korunk nk join semua nie korunk mestila kena tgk ape syarat2x nye. Ape yg bley wat ape yg takleh  buat. Perlu ingat tujuan kita bukan untuk mendapatkan duit aje tapi sebagai promoter iklan kalau org taknak beli janganla pksa pulak :)


Thursday, 30 August 2012

Saya Nak Duit Raya Cik Misya !!

klik BANNER untuk join!
Assalamualaikum dan Salam Ceria!!

KISAH AKU & DUIT RAYA

Alkisahnya, masa kecik2x dulu aku mmg suka beraya. Bukan aku sorang je korunk pown mesti pulun beraya gak kan. Punya tak sabaq nak dapat duit raya sampai solat sunat pown takgi [ trok kan =) ]. Pagi tu aku n geng2x aku dah buat rundingan meja bulat nk g umah mana dulu. Keputusan dah dibuat n kiteowg akan pegi ke rumah org kaya kat taman aku dulu.Huhu. Dengan semangatnya kiteorg pegila bejalan untuk pegi ke rumah itu :) . Sampai je kat umah tu, kiteorang jerit kuat2x, "Assalamualaikum! Kami mai nak raya ! Kami tanak makan ! Kami nak duit raya !" hihi.. [ ayat lazim ]. Pastu dengar ade org menyahut ,"Tanak makan tak dapat duit raya !".

 Adoii.. kan dah kene. Apelagi, kiteorg pown masuklah untuk pegi makan . Masa tu tuan rumah tak balik lg coz g solat sunat Aidilfitri. Tinggal anak dia jela.Lepas dah abih makan tu [ kiteorg makan dgn gelojohnya..huhu ] kiteorang mintak izin nk blik. Pastu anak dia suruhla kiteorg beratur untuk kasi "Angpow" maa. Memang seronok gilerr masa tu sebab mmg konpom akan dpt seploh hengget. Selesai dapat duit raya n bersalam kiteorg troz berlari kluar sbb nak tengok berapa nilai duit dalam tu.huhu. Kawan2x aku pakat buka sampul dan menayang duit baru. Aku rilek jela sebab mestila dapat sama mcm diorang kan. Then, salah sorang kawan aku tegor, "Pinat, tanak buka lagi ke?". Lepastu aku pown bukala dengan pnoh bangganya dan teramatlah terkejut beroks [ beruk pown tak terkejut mcm aku ] sebab aku hanya dpt SAMPUL KOSONG!!

Adoyaii..Masa tu rasa macam nak nangis[bukan nak nangis tp mmg dah nangis. huhu]. Maw taknye, kengkawan aku dah dpt seploh hengget Aku?? tak dapat pew g. Sedih sangat2x.Balik rumah aku citela kat mak n ayah aku. Mak aku dengan selambernye pesan, "Tula padahnye bila takgi solat sunat". Apelagi, berguguran troz mutiara2 kat mata aku nie. Akibat peristiwa itu, aku mmg berazam taknak tinggal solat sunat Aidilfitri lagi. :)

Opps! Blom tamat lagi, memandangkan aku mempunyai ayah yg bertimbang rasa, ayah aku kasi extra duit raya berbanding adik2x aku sebagai ganti tak dapat duit raya kat rumah org kaya. hihi. Thanks ayah :)
TAMAT SUDAHH

Soalan cepumas untuk Cik Misya yg cantek :: Berapa pasang baju Cik Misya tahun nie ? =)

Assalamualaikum buat semua. Kat sini , FynazShamz ingin menyusun sepuluh jari kaki wit jari tangan memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah dan silap sepanjang berblogging nie. Terimalah serangkap pantun dari FynazShamz

Singgah kapal dari Itali
Membawa emas 3 kati
Mohon maaf ikhlas dari hati
Selamat Hari Raya AidilFitri.







Segmen : Pencarian 222 Blogger Bertuah Oleh Norzi Beautilicious House

klik BANNER utk join =)

                                               
                                               Assalamualaikum n Salam Ceria !!

Ayuh,, Jom jOin cOntest terbaru nie.... Adakah anda salah sorunk yg layak ?? Jeng Jeng Jeng

Wednesday, 29 August 2012

Segmen: Follow Blog Kamu !!!

Kasi tekan sama banner ini maa =)


Assalamualaikum dan salam ceria semua!
Harap harap korunk baik2x aja :)
Bulan baik nie aku nak wat baik dengan menJOINkan diri aku dalam contest nie. Haa..nak tau dgn lbeh lanjut korunk jOinla skali bnda nie.. bLey dpt cOntact Lens. Kalau taknak kasi kat aku ..Huuhu

Jumlah Follower setakat nie :: 140 orang


Budak cute yg udah di tag----> Eikyn GrinX's



Tuesday, 28 August 2012

Rayya ! Rayye ! Rayyo 2012

                                                    Assalamualaikum n salam ceria semua ?

Dah hampir seminggu kite menyambut hari raya nie. Syiok tak raya korunk? Jgn dOk syiok sgtLa. pOse tu pnOh ke tak ??Oppsss!! huhu.. alaw yg tak pnOh tu paham2x jela ye :) .Aku pOwn nk kOngsi cite raya aku jugak . Mne bLey kOrunk je yg cite..kasi canla brader.. hehe.

First, bangun je dari tdOw siap2x utk sOlat sUbuh then mandi. Time mandi tu aku niat Mandi sUnat Aidilfitri. Korunk niat tak? :) Then bersiap utk solat sunat Aidilfitri. Pas abih je khutbah troz g ziarah kubur tokwan . Dah abih tu kteOwg blik rumah n siapkan ape yg ptOt kt uMah. Dah sampai uMah tu seMpatla snap beberapa gambar.. hihi

Hijau Kuning gitu =)

Nie lah baju raya aku utk tahun 2012 nie..huhu... Pastu kteowg siap2x lak pg umah OK [orangkaya]  kt area  aku.. Kat situ pown kteowg sempat berpOsing lg. Almaklumla.. bukn senang nk g beraya ke situ .huhu

dgn adik aku =)

Sebelom blek tu aku sempat lg snap gmbar dgn kete tuan rumah.. hehe.. BMW tuu.. 

xdapat bli snap gmba pown jadi lah.. huhu

Tedia... punya pulun dOk snap tuan umah tu kuar siap pesan g tgkpla gmba byk2 ket. t mcOk FB.. atoiii..kne  tpat kt btg idOng yg tak brape mancung nie..huhu. Tula padahnye ble tak mtx izin kt tuan rumah :)



Yeaahhh! Udah Cashout Says.com Dong

  Assalamualaikum dan Salam ceria semua..:)

nah limaploh hengget..huhu

Uihh..terketaQ2x tangan cek nk menulis nie almaklumla dah lama tak berblogging..huhu..Aku kembali dengan misi dan visi yg baru untuk berusaha menceritakan kejayaan aku..ehhe.. Kalau tgk tajok dari atas tu kan mesti korang dah dapat agak ape yang aku nk gosip kan.hmm..Actually aku dah pown cashout aku punya Says. Aku try bawak keluar RM50 dulu dan Alhamdulillah aku berjaya mendapatkannya setelah sekian lama berhempas pulas meniaga sana sini ..huhu.. Pas aku dah meniaga tu kene tunggu plak dia punya approval untuk cashout.
     Adoii.. memang kena sabar separuh dari Iman.. kalau yg tak sabar tu memang kena kuatkan Imanla..hehe. Hampir sebulan cek tgu iBarat buLan jatoh ke rIba taw..Akhirnya aku dapat jugak seminggu sebelum raya. kire macam duit raya akula jugak...

Eh2x kOrunk teruja tak nie nk jdik mcm aku ?? kalau terjua but takde akaun dy lagi korunk TEKAN kuat2x kat sini-------------->SayCheese

Thursday, 2 August 2012

Final Exam Around The Corner

                                              Assalamualaikum dan salam ceria semua.

Diam tak diam.. Hari berganti hari Minggu berganti minggu Bulan berganti bulan Tahun ?? opss..xsampai tahun pown aku dah nak FINALE semester 3. wOww..rasa cepat sgt waktu berlalu. Mcm tak sempat nk blaja pape. Aku akan menghadapi exam nie pada 28 Ogos nie [after raya weyy] n last pd 6 September. Owh sygs.. rasa mcm tak ready lorr..takot abih nie.. Nervous System bjalan dgn tak stabilnye... huhu.. Ha..cer usha cket aku punya jadual exam kt bwh tu -------->

nie jadual exam aku :)

Harapan aku semoga aku dan rakan2x seperjuangan dapat jawab exam dgn tenang dan result yg cemerlang. After final , kiteorunk ade pOsting slama 2 minggu. hOpe yg tu pOn berjalan dgn sempurnanya. InsyaAllah Amiin :)

<3 Di bulan baek nie kan elok kita dOakan yg TERBAEK utk semua :)

Bersempena dgn FINAL EXAM nie..InsyaAllah aku berhenti utk berblogger sebentar coz utk memberi 100% attention 4 my study. Kalau ade yg rindu2x tu juz bisik2x je kt Shoutbox tu..huhu. Maafkan sy if sepanjang berblogging nie ade yg terasa hati dgn sy :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Support by :