Pages

Friday, 8 June 2012

Subjek Dalam Diploma Fisioterapi

SEMESTER 1

  • Anatomy
  • Physiology
  • Physcology
  • Physics
  • English
  • Pendidikan Islam [ utk Muslims]
  • Pendidikan Moral [ utk Non-Muslims]
SEMESTER 2
  • Surface Anatomy
  • Biomechanics
  • Kinesiology
  • Pathology
  • English-II
  • Exercise Therapy-I
SEMESTER 3
  • Exercise Therapy-11
  • Cardiorespiratory-I
  • English-III
  • Musculoskeletal System-I
  • Neurological System-I
  • Research Methodology
  • Electro Therapy-I
  • Elective Posting [ after final exam about two weeks ]
SEMESTER 4
  • Cardiorespiratory-II
  • Musculoskeletal System-II
  • Neurological System-II
  • Electrotherapy-II
  • Clinical Posting [ after exam about two month ]
SEMESTER 5
  • Musculoskeletal System-III
  • Cardiorespiratory System-III
  • Neurological System-III
  • Pengajian Malaysia
  • Clinical Posting [ after exam about two month ]
SEMESTER 6

  • Geriatrics, Sports and OHS
  • Paediatrics
  • Women Health
  • Ethics and Administration
  • Rehabilitation Medicine
  • Management for Physiotherapy
  • Entrepeneurship for Physiotherapy
  • Clinical Placement [ after exam about two month ]



nota kaki : kalau ada pertanyaan mengenai fisioterapi , LIKE dan MESSAGE dekat page : 


                                                    

17 comments:

  1. Senang X???(bakal amik diploma fisioterapi)

    ReplyDelete
  2. Ape degree course yg boleh smbung ye??

    ReplyDelete
  3. Salam. Saya bakal amik Dip Fisioterapi. Nak tanya susah tak kos ni? Especially subjek physic tu. Memang dari sekolah tak minat physic

    ReplyDelete
  4. Salam. Saya bakal amik Dip Fisioterapi. Nak tanya susah tak kos ni? Especially subjek physic tu. Memang dari sekolah tak minat physic

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkslm...ok je...bnda basic..in sha Allah boleh :)

      Delete
  5. Salam.saya bakal ambik dip fisio . Is it okay beljr diee.ke hardcore.btw ade addmth tk.hihihi

    ReplyDelete
  6. kak clinical posting tu kita ditempatkan untuk praktikal ke?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikom kak ,, sye na tnye ,, sye bakal dip fisio ,, boleh ta akak kasi email akak

    ReplyDelete
  8. Macammaner dgan ijazah physioterapist ek ? Biasa macammaner ek ?

    ReplyDelete
  9. Assalam. Sy nk tnye kalau dip ni sy dpt 4A bio c+ tapi chmy D boleh ke x ambik dip fisio ni?

    ReplyDelete
  10. Saya dah nak masuk sem 2 untuk diploma fisioterapi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum akak, okay tak blajar fisioterapi?? Sya lepasan spm,kata result tu gempak takla gempak pon,bio sya b,akak rsa sya boleh carry the subjects dlm fisio ni?? Mohon pendapat akak..heheh

      Delete
  11. Assalamualaikum akak, okay tak blajar fisioterapi?? Sya lepasan spm,kata result tu gempak takla gempak pon,bio sya b,akak rsa sya boleh carry the subjects dlm fisio ni?? Mohon pendapat akak..heheh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana memberi KOMEN :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Support by :