Pages

Tuesday, 11 February 2014

Filem Minggu INI : RoboCop



Assalamualaikum dan Salam Ceria !

Ini kisah bermula pada cuti revision class aku yang bermula pada hari Thaipusam sampailah ke raya Cina. Punya lama cuti sampai taktau nak buat apa, then satu hari tu kawan aku kol ajak tengok wayang. Aku dengan sepantas kilatnya setuju untuk pergi sebabnya boleh jadi bahan untuk blog aku.muahahaha


sumber : Google

Nindia cerita yang jadi pilihan hati~

Pendapat aku mengenai cerita nie : Memang best untuk yang minat robot+polis sebab dia combine kedua2nya sekali. So, tak payah nak beli tiket nak tengok cerita polis dengan cerita robot kan?
Menariknya lagi, dalam movie nie banyaknya penggunaan medical term dan menyebabkan aku rindu nak masuk kelas*huaaa.. Antara medical term yang ada cerebellar ataxia, spine, respiratory rate, vertebra, dll. Saya bagi 4 bintang ! *style nora danish dalam Maharajalawak

Dan seperti kebiasaan movie omputeh nie selalu gambarkan Islam as terrorist nak2 pada part awal2 tu. So, awal2 dah potong mood. Yang tak boleh blah lagi bila robot cakap Assalamualaikum !erm.. part nie aku bagi setengah bintang. 

Overall cita nie memang best ditambah lagi dengan kecanggihan teknologi depa. Aku dengar2 jugak khabarnya mungkin ada sequel untuk movie nie.Haa..nie yang buat ceq tak sabaq nak tunggu. =)

ok, setakat ini saja pendapat aku mengenai movie #Robocop nie. Aku bukan pengkiritik filem, kang tak pasal2 kena reman dengan cop Malaysia pulak. Tak gitu ?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Support by :