Pages

Saturday, 6 April 2013

#2 : Perlis Aku Datanggg !

Assalamualaikum dan Salam Ceria !

Pa habaQ orang kampung sekelian ? Tudia , kedahan take over dah . Hihi . Ok , still dalam mood nak bercerita pasai negeri Perlis Indera Kayangan lagi naa. Kepada sesiapa yg tetiba vaca entri ini dan tetiba jugak nampak bahagian kedua actually aku dah buat bahagian pertama tau*sapa suruh tak baca awai2 , kan dah marah nie . HUhu . Kalau teringin nak baca , dipersilakan tuan/puan/dato'/datin *hamoii , macam kad kenduri dah.hee untuk pergi ke ENTRI saya nie yaa !Bhaaha

OK .Taknak beletiaQ dah , jom kita layan gambar kat bawah nie .Please close your eyes if dont want to see it !


Bila aku tengok gambar nie , aku rasa macam dok kat tempat yg ada 4 season . Memang cantik tempat nie . I likeeeeee ! Locationnya di Taman Ular Sungai Batu Pahat .


Gambar gilak nie . Pukul 1 tengahari buley dok p tangkap gambar dekat ular beso nie . Tengok dekat ular tu , siap sembur bisa lagik . Nampak tak keberanian saya di situ .Hihi
Penat menangkap ular , kami meneruskan perjalanan ke Gua Kelam atau dalam bahasa Mat Salleh nya Darkness of Cave . Tak banyak gambar yang dapat ditangkap yela dah nama pon Dark cave kalau tangkap pon memei dok napok la . Nak buat guane itew tak dop DLSR .huhuu *slang Teganu dah keluaq nie . Tiket masuk RM2.00


first time masuk gua pakai baju kurung . thumbs up sikit ><

aku dan Izma
jgn pelik taw .. Secret Garden pon ade kat sini ^^
Lastly , tempat terakhir yang kami lawati adalah Tasoh Lake Resort . Tasik ape tu ? Ok , kalau korang nak view yang lagi cantik korang boleh tengok video klip Kisah Hati nyanyian Alyah . Hee. Even aku pernah dapat PLKN dekat kem Tasoh tapi aku tak pernah menjejakkan kaki ke tasik yang super santekk nie . Kalau korang nak release tension memang sesuaila sebab tempat dia tenang sangat . Entry fees is RM5.00 . Tempat nie famous dengan pengantin2 untuk photoshoot . Sepanjang kami berada di sini hampir 6 pasangan pengantin berposing dan tetiba berangan nak berphotoshoot di situ jugak*lambat lagi . EHEHE .


Wahh . Terasa kepenatan di situ . Perjalanan yang memakan masa hampir 2 jam setengah ( dari P.Pinang ke Perlis ) memang letih tapi seronok . In sha Allah , jika ada kelapangan boleh ke sana lagi . Rinduuuu kot ! 

Advise sebelum ke Perlis tolong sediakan air mineral banyak2 sebab di sana seriously panas . Tak dinafikan tempat lain pon panas tapi korang pon tahu yang Perlis adalah salah satu negeri yang panas di Malaysia . Suhu sewaktu kami pergi almost 40 degrees . Bawak satu botol air memang tak cukup so, sebelum pergi prepare mineral water banyak2 tau . 

Terima kasih sudi baca :)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Support by :