Pages

Thursday, 29 November 2012

Syndrome "OTW"



                               Assalamualaikum dan Salam Ceria !

Setelah hampir berminggu minggu dibiarkan blog aku nie berhabuk bersawang , akhirnya FynazShamz kembali untuk menconteng conteng blog nie. Huhu . Okla , back to the story , aku sebenarnya nak cerita pasai satu sindrom yg selalu orang kita alami. Tak kiralah apepon status kita , mesti akan kena sindrom nie . Jangan risau , sindrom nie takkan menyebabkan kematian tapi boleh menyebabkan orang sekeliling mati mengejut. Huhu

Sindrom itu ialah "Sindrom OTW" atau nama penuhnya " On The Way ". Hihi.


SITUASI PERTAMA :
Jah telefon Kiah . Diorang janji nak keluar pukul 8

Jah    :  kiah , kau ade mana nie ? cakap nk datang pukul 8 .
Kiah  : aku OTW . :)

( padahal baru lepas mandi dan nak iron baju. huhu )

SITUASI KEDUA :
Mat text Mael . Mat suruh Mael beli nasi goreng ayam kat kedai

Mat : Bro , hang ada mana ? Aku lapaq nie ? Awat lambat ngat ?
Mael : Aku dah beli la nie . Tapi brader kedai tu cakap OTW

( padahal order dah siap tapi dok melepak ngan member dia dulu .Haissy )

SITUASI KETIGA :
Si GF text BF untuk ambil si GF balik kerja

GF : Abg , ade mana nie ? Cyg dah balik kerja nie.
BF : Abg OTW dah nie. Tunggu jap erk . Jangan dok layan mat bangla kat situ erk. huhu

( padahal dok dating dengan awek lain . Oppsss ! huhu )

Hee.. macam tula simptom2 orang yg ada Sindrom OnTheWay .Korang ade tak ? Jangan dok tipu erk. Aku  pon pernah mengalami sindrome macam nie tapi tak selalu .:)

OK. Setakat nie je kajian aku . Kalau korang nak menokok nambah pon takpe sebab setiap orang mesti ada pandangan masing masing kan


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Support by :